29 Ekim 2007 Pazartesi

Nullsoft.com


Nullsoft, Justin frankel'in 1997'kurtugu software şirketi. "Null" ve "Software" kısaltmasından artaya çıkmış ve winamp ile ün kazanmışlardır. Ayrıca nullsoft aol tarafından alınmış olmasına rağmen hala geyik ve eğlenceyi sitelerinde ve programlarında kullanmaya devam etmektetirler ve tahmin ediyorum ki birçok kişininde hoşuna gidiyordur. Geyik imajlarını logolarındaki lama resmi de en başta gelir. :)

Nullsoft'un ekibine ise buradan bakabilir ve komik resimleri ile gülmeye hazırlabilirsiniz.

Nullsoft'un şu ana kadar çıkardıkları yazılımlar ise şöyle;
Winamp: Bilmeyenimiz yoktur winamp'ı, şu anda son sürümü 5.5 ile birlikte sayılamıyacak kadar özelliği ile birlikte gelen devrim yaratmış bir müzik oynatıcısı.

SHOUTcast: Winamp'ta çaldığınız müzikleri internet üzerinden diğer kullanıcılara dinletebilmenizi sağlayan bir program. Ancak bunun için dinleyicilerin, çaldığınız müzikleri dinleyebilmeleri için Winamp programına sahip olması gerekmektedir. Program ile hiçbir masraf yapmadan internet üzerinden müzik yayını yapabilirsiniz. Böylelikle kendi radyonuzu kurabilirsiniz. Kurduğunuz radyoya dinleyiciler tarayıcı araç çubuğuna "http://yayın yapan kişinin IP adresi/listen.pls" yazarak ulaşabilirler. Radyonuzu kurmanız için gerekli olan diğer programlar; Winamp ve Shoutcast DSP Plug-In.

Ntv: Nullsoft television kısaltması. Nullsoft televizyon.

NSV: Nullsoft video kısaltması. Yeni video streaming formatı.

NSIS: Nullsoft installer system. Açık kaynak kodlu Türkçe yükleme paketide oluşturabileceğiniz installer programı.

JNetLib: Açık kaynak kodlu c++ programlama dile kütüphanesi.

WWWinamp: Açık kaynak kodlu küçük bir webserver mantığıyla çalışan program, winamp parçalarınıza herhangi bir web tarayıcı aracılığıyla ulaşabilmenizi sağlamaktadır.

NetMon: Network Monitor kısaltması, network uzerinde kullanilan protokolleri, ne kadar bandwidth'in hangi amaçla kullanildigini ve hangi protokollerin en cok kullanildigini belirlemeye yarayan , ileriye donuk planlar yapilirken veya problem giderme aşamasinda kullanilan yazilim.

Nullsoft diğer yazılımlar, Beep, NScopy, Jres, Safesex, Plush, ASS I/O, Geiss 2, Smoke, Milkdrop.

Hiç yorum yok: